![طريقة عمل اللحمة المفرومة , وطريقة تعصيجها طريقة عمل اللحمة المفرومة , وطريقة تعصيجها](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqjV8kypjW-OmvjPOsHw0AMROaY1k-6gsbi10SNo9tTa7gNQ_rHlZZ-ArqXnSFabDVGuPzGXAudT8OwQb5jIIkIJf8jTi7AwRLfHp1jx1jZ4RwFtfAEoy7WMb96avVPEaJ3OmbyOj3zbEC/s200/food-healthy-dinner-lunch-128401.jpg)
اللحمة المفرومة المعصجة :
اللحمة المفرومة تدخل فى معظم الوصفات والأطباق مثل انواع معينة من المكرونات , والمعجنات , ومن النصائح المهمة لعمل اللحمة المفرومة المعصجة هو عدم زيادة نسبة الدهون الموجودة باللحم , ونصيحة آخرى هى فرم اللحمة وش واحد فقط أو مرة واحدة فقط وليس فرم ناعم كما فى بعض الوصفات الآخرى .
طريقة عمل اللحمة المفرومة المعصجة :
كيلو لحمة مفرومة .
كيلو بصل متقطع .
3 ملاعق كبيرة زيت أو سمن حسب الرغبة .
معلقة كبيرة ملح
نصف معلقة فلفل أسود .
نصف معلقة صغيرة قرفة .
نصف معلقة صغيرة زعتر.
نصف معلقة بهارت سبعة .
ورشة سكر .
يمكن أضافة فص ثوم لتعزيز الطعم .
طريقة التحضير :
- نضع الزيت أو السمن فى مقلاة على النار ثم نضع البصل والثوم ونقلب حتى يذبل البصل ويصل للون الذهبى الفاتح .
- نضع اللحم المفروم ونقلب ونضيف كل البهارات والملح والفلفل , ونترك المكونات على النار حتى تمام السواء وتجف الماء الموجودة فى اللحم .
اللحمة المفرومة المعصجة بالطماطم :
نصف كيلو لحم مفروم .
2 بصلة مفرومة ناعم .
معلقة كبيرة صلصة طماطم .
معلقة صغيرة من البابريكا .
2 معلقة كبيرة زيت .
معلقة صغيرة فلفل أسود .
مكعب مرق لحم .
نصف كوب ماء ساخن .
معلقة صغيرة ملح .
طريقة التحضير :
- نضع الزيت على النار منضيف البصل ونقلب حتى يصبح لونه ذهبى , نضيف اللحم المفروم ومكعب المرق , والبهارات ونتركه على النار .
- نضيف صلصة الطماطم والماء ونترك المكونات حتى تنضج .
طريقة عمل اللحمة المفرومة بالخضار :
نصف كيلو لحمة مفرومة .
نصف كيلو بصل مفروم ناعم .
ربع كيلو من الفلفل الأخضر والأحمر والأصفر .
جزرة صغيرة الحجم مقطعة صغير .
معلقة صغيرة فلفل أسود.
معلقة صغيرة ملح او حسب الرغبة .
رشة حبهان مطحون .
بهارات لحم .
رشة قرفة .
طريقة التحضير :
- فى مقلاة على النار نضع معلقة سمنة او زيت , نضع البصل ونحمره ثم نضع اللحمة المفرومة ونقلب جيدا .
- نضع الفلفل الأحمر والأخضر والأصفر والجزر المقطع مكعبات صغيرة جدا .
- نضع الفلفل الأسود والقرفة ورشة حبهان مطحون ورشة بهارات لحم.
- نترك الخليط على النار حتى النضج .